Bästa kreditkortet

Många politiker i Sverige arbetar för att få svenskarna mindre skuldsatta. Men mycket kan du även göra själv, som att använda rätt kreditkort och dessutom göra upp en budget innan du spenderar pengar – så att du alltid har full koll.

ekonomi pengar kreditPolitiken i Sverige har ofta en väldigt stark påverkan på människor, eftersom vi har en sån tilltro till vårt system och våra politiker – jämför med i många andra länder. Nu föreslår regeringen att allt fler ska få sanera sina skulder och dessutom att allt färre ska hamna hos Kronofogden. Detta är en del av den större planen som handlar om att helt enkelt minska överskuldsättningen. Som det går att läsa vidare om i Dagens Nyheter bland annat.

I Expressen skrivs det dessutom regeringen föreslår att myndigheter som CSN och Försäkringskassan själva ska driva in skulder hos sina gäldenärer, i stället för att använda Kronofogden även de.

Finansmarknadsminister Per Bolund ser ett behov av en samlad strategi för att få ned överskuldsättningen bland svenskar och för att göra det kommer Kronofogden att få 10 miljoner extra per år de närmaste två åren – Expressen

Jämför bank- och kreditkort

För att undvika skuldsättning är det viktigt att använda rätt bank- och kreditkort när man till exempel är utomlands. I en artikel på Privata Affärer skrivs det bland annat om hur dyrt det kan bli när man tar ut kontanter i automater utanför EU, något som kan vara förenat med extra avgifter och valutapåslag när en tar ut en annan valuta.  Det gäller alltså att jämföra kort innan man ger sig iväg på en resa så att det inte blir dyrare än vad en tänkt sig.

Konsumenternas eller https://kreditkortlistan.se/ går det dessutom att jämföra kontokort och kreditkort – det gör det lättare för dig som privatperson och konsument att hitta rätta kortet för just dig.

Scroll to top