Ombildning och innebörden av det

Stockholm har växt så mycket på sistone att man inte längre är helt på det klara med hur man ska klara bostadssituationen. Allt fler får jobb och väljer att skaffa sig en egen bostad. Därigenom har alltfler hyresrätter ombildats till bostadsrätter.

En ombildning kräver många tips och råd innan allt klaffar och går igenom. Hos interesta.se erbjuds grundlig konsultation och rådgivning angående ombildningar och allt vad det innebär.

lås och nyckelLära dig mer om ombildningar

Det här med att ombilda en hyresrätt till en bostadsrätt är en relativt lång process som dock är värd allt ståhej i slutändan. Vem som helst kan bli köpare men det krävs naturligtvis tillstånd, avtal och lusläsning av regelverket först. Det allra bästa är att ta hjälp av en etablerad och kunnig rådgivare som ger dig mer kött på benen och verkar för att allt går som det ska. Allt detta för att både du som köpare ska slippa problem. Eftersom en ombildning innebär ett köp av fastigheten och senare även ett köp av lägenheterna så finns det alltså mycket information att ta in.

Rättigheter om du redan hyr

När en hyresrätt ska ombildas har du som köpare eller boende en rad rättigheter på din sida. Du är inte prompt tvungen att köpa bostaden om du redan hyr den och bostadsrättsföreningen kan inte kasta ut dig. Tänk också på att det är hela bostadens hyresgäster som går ihop och bestämmer om det ska bli en bostadsrättsförening eller inte, vilket gör att du alltid har ditt ord med i laget. Hyresgästföreningen menar följande:

Du väljer själv om du vill köpa din lägenhet eller fortsätta hyra. Du måste inte köpa lägenheten om det blir en ombildning. Du kan bo kvar med hyresrätt på samma villkor och med samma rättigheter som tidigare. En skillnad är förstås att bostadsrättsföreningen blir din nya hyresvärd.

 

Scroll to top