Se till att du är rätt försäkrad

Det är inte alltid lätt att hitta rätt i den stora försäkringsdjungeln. Det finns en hel del försäkringar som kan anses vara helt onödiga, några som man bör ha och endast en som är ett måste. Vilka du bör ha beror helt på din livssituation men här kommer några tips på hur du kan tänka.

Den enda försäkring som du faktiskt måste ha är en trafikförsäkring om du äger en bil. Detta är lagstadgat men du kan välja om du vill ha en hel- eller halvförsäkring. Denna försäkring ger ersättning om du eller någon annan i fordonet skulle skadas i trafiken. En annan försäkring som de flesta bör ha men som inte är lagstadgat är en hemförsäkring.

Hemförsäkring skyddar det viktigaste

hemförsäkringEn hemförsäkring skyddar dig, ditt hem och sina saker samt att personer som bor i hemmet. Dessa försäkringar har länge sett likadana ut men nu har det börjat förändras. Ett exempel på försäkringsbolag som har börjat inse att alla har olika förutsättningar och därmed olika behov i sin hemförsäkring är Gofido. Med tilläggsförsäkring hos Gofido lägger du enkelt till de saker du vill försäkra och behöver därför inte betala ett högt belopp för att försäkra saker du inte äger som du gör hos de traditionella bolagen.

Försäkringarna du kan skippa

Det finns en hel del försäkringar du faktiskt kan hoppa över för att slippa massa onödiga kostnader. Några exempel är enskilda försäkringar för saker såsom TV eller mobil.

”Hemförsäkring är ett måste – medan enskilda försäkringar för Tv:n eller mobiltelefonen kan vara både dyrt och onödig” Säger GP.

Ett tips är att se över dina försäkringar en gång om året för att se vad du har skydd emot och vilka försäkringar du kanske inte behöver längre.

Scroll to top