Hitta rätt i reglerna kring revision

Alla företag i Sverige är skyldiga att följa de regler som finns för redovisning av ekonomi. För att inte riskera onödiga förseningsavgifter eller böter för felaktiga uppgifter är det viktigt att all redovisning sköts till punkt och pricka. Att känna till alla lagar som finns när det kommer till företagsekonomi är nästan omöjligt för den som inte är revisor eller redovisningsekonom.

Även om du kan en del bokföring och vill sköta vissa uppgifter som fakturering och betalningar på egen hand, så lönar det sig att låta experter sköta de mer avancerade uppgifterna. Årsbokslut, deklarationer och årsredovisningar får inte bli fel eftersom de ska granskas av Skatteverket och Bolagsverket. Varför inte låta en godkänd eller auktoriserad revisor hjälpa dig? En revision med Grant Thornton innebär en trygghet som gör att ditt företag minimerar riskerna för eventuella felaktigheter. Dessutom innebär en revision av Grant Thornton en kvalitetsstämpel på din årsredovisning.

Få ordning på företagets ekonomi

ekonomiAtt starta eget företag behöver inte betyda oro för ekonomi om du gör det på rätt sätt. Många väljer att starta eget företag på fritiden samtidigt som de går i skolan eller har ett jobb. På så sätt kan du långsamt bygga upp ett framgångsrikt företag utan att känna ekonomisk stress. För att hinna med är det smart att anlita experter som sköter bokföringen eftersom det tar en hel del tid och det är viktigt att det blir rätt. Om inte all redovisning, till exempel årsredovisningar, inkomstdeklarationer och momsredovisning, sköts på rätt sätt riskerar du att få betala extra i skattetillägg och andra avgifter.

Eftersom reglerna ständigt uppdateras inom redovisning och revision är det svårt att hålla reda på alla nyheter. När du anlitar en extern byrå som sköter ditt företags ekonomi kan du vara säker på att medarbetarna håller sig ajour med de senaste regeländringarna. Många skatteregler, som till exempel fordonsskatt och regler för tjänstebilar ändras då och då. Ytterligare ett tips är att välja en byrå med ett brett tjänsteutbud eftersom du då också kan få hjälp med prognoser och strategiska beslut vilket ökar chansen för lönsamhet.

Så lyckas du med företagets redovisning

  • Gå igenom företagets ekonomi regelbundet
  • Låt experter sköta avancerad redovisning och revision
  • Ta hjälp av en byrå med ett brett utbud av ekonomiska tjänster
Scroll to top